En skum tanke – sen kommer kraven på avgång

Jag är inne i en årets arbetstoppar. Blir lätt en aning ojämnt i den här branschen, men det är kul med växlande omständigheter. Det betyder dock att uppdateringarna här är sparsamma – det blir mer om några veckor.

Under tiden kan ni ju följa medierapporteringen kring jämställdhetsminister Jens Orback… Efter Ekots intervju där han kastar ur sig vad som har uppfattats som en jämförelse mellan homosexuella och hästar går debattens vågor höga.

Orbacks uttalande är väl inte helt lyckat. Men allvarligt talat, för att i det läsa in något om hans attityd till andra människor får man ha en rätt livlig fantasi – och framförallt en förutfattad mening av vad han står för.

Ur PR-synpunkt ska det dock bli intressant att se vad han gör. Expressen påstår att han ringer dem och försöker rätta till exakt hur det var med hästen. Vem som bodde med den och i vilka lokaler… Jag förutsätter att Statsrådsberedningen har en bra presstjänst, och de borde i så fall meddela ministern att han ska lägga hela hästresonemanget åt sidan. Glöm kusen. Be honom förklara att det hela blev fel, och låt honom berätta med (förhoppningsvis äkta) engagemang och inlevelse vad han egentligen anser. Hitta några tillfällen eller fakta som stödjer detta. Då är saken ur världen snabbare än Göran Persson hinner tänka ordet ”image”.

%d bloggare gillar detta: