En första test av Google Talk

Google har nu släppt sitt kommunikationsprogram Google Talk och jag kunde inte motstå en snabb test av det. En sak slog mig direkt: Ljudkvaliteten är imponerade. Men Skype är än så länge ett bättre alternativ.

(Eventuellt fungerar inte länken till Google Talk ovan eftersom du måste ha ett Gmail-konto för att kunna använda Google Talk.)

Den som tidigare använt internettelefoni känner igen sig. De två basfunktionerna finns där: Man ringer sina kontakter gratis och man kan skicka snabbmeddelanden till dem.

Ljudkvaliteten var som sagt imponerande. Men frågan är om Google Talk låter bättre än Skype när miljontals människor använder programmet samtidigt? Det återstår att se. Annars talar fortfarande dessa funktioner för Skype:

  • Gratis precis som Google Talk att ringa till dem som har programmet, och dessutom…
  • SkypeOut – du kan ringa billigt till alla telefoner.
  • SkypeIn – du kopplar ett telefonnummer till ditt konto. Vem som helst kan ringa upp dig/din dator.
  • Skype Voicemail – en telefonsvarare kopplat till ditt Skype-konto.

Dock, hade jag varit Niklas Zennström (VD och grundare, Skype) hade jag varit nervös idag. Jämfört med Google är de helt okända. Funktionerna ovan är kanske på väg i Google Talk. De riskerar att bli överkörda, och Googles olyckliga dominans på nätet blir då ännu större.

1 kommentar

  1. För en nybörjare, som jag, är google talk ett mysterium. Kanske är det FÖR enkelt. Kanske komplicerar jag det. Tja, nyfikenhet får mig att gå vidare. Har på känn att det finns något smått genialiskt här.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: