Sony Ericsson hotar stämma bloggare

Sony Ericsson hotar att stämma bloggare som publicerar läckor kring företagets nya prestigetelefon. I varje fall enligt Blog Herald. Måhända har mobiltillverkaren rätt i juridisk mening, det kan jag inte bedöma, men tillvägagångssättet känns insiktslöst. Någon på Sony Ericsson har missat det faktum att sådana strider inte går att vinna – uppgifterna är ute, bilderna är nerladdade på tusentals datorer och så vidare.

Kanske är uppgifterna om den nya telefonen fel. Kanske är de helt rätt. Jag är inte säker på vilket som skulle göra Sony Ericsson mest nervösa. Två saker är däremot glasklara. För det första att folk pratar om Sony Ericsson. För det andra att de nu pratar om företaget som stämmer folk som är intresserade av deras produkter. Vartenda företag i världen vill uppnå det första – ett smart företag undviker det andra.

%d bloggare gillar detta: