BBC går före – väljer dålig lösning?

BBC planerar för direktsändning via nätet, och konstaterar att detta kommer att förändra själva grundtanken med sändning och programmering (tablåläggning).

BBC är imponerande vakna. De testar i stor skala webbens nya sociala verktyg internt och redan på sin förstasida lyfter de fram RSS och hur deras besökare kan använda dessa webbflöden.

Därför är det en aning oroande att de uppenbarligen planerar för att sända på nätet via en egen mediespelare. Detta samtidigt som en metatrend på nätet är syndikering/XML, där en bärande fördel är just integrationen – presentation och källa frikopplas från varandra. Vi får se vart det leder, men en framtid där vi har 10 mediespelare för 10 olika TV-bolag är djupt osannolik. Antingen stoppar det utvecklingen eller så dyker det upp sätt att kombinera olika mediespelare i samma applikation, med bibehållen kontroll över rättigheterna för publicisten. Jag tror på det sistnämnda.

%d bloggare gillar detta: