Microsoft inser kraften i nya webben

Säga vad man vill om Microsoft men när de satsar brukar det hända grejer. Det som lär hända nu är att nästa generations webbanvändning får en skjuts framåt. Det som diffust kallats ”Web 2.0” tycks Microsoft föra in under begreppet ”Live”. Deras beskrivning av Microsoft Office Live ger en liten aning om vad det kan innebära:

A secure online workspace for organizing and managing customer and business information.

A complete set of tools for managing time, tasks, projects, and company data that integrates with your existing Microsoft Office programs.

Denna novemberlovsvecka har jag fullt upp med att försöka vara ledig så jag tänker inte analysera detta i detalj. Är inte ens säker på att det går att dra särskilt definitiva slutsatser än. Man kan fråga sig om detta innebär att Microsofts negativa dominans blir ännu större. Man kan också säga att utvecklingen behöver marknadens båda giganter (Google ligger redan långt fram med många av sina tjänster). Vi får väl se.

Mer läsning:

%d