Podcasting underlättar intern kommunikation

Säg att du jobbar på ett jätteföretag. Varje vecka behöver du nå upp till 7 000 medarbetare i ett konferenssamtal. Telefonräkningen tickar och alla dessa människor måste arrangera sina kalendrar för att samtidigt sitta och lyssna. Korkat? Kanske, men om det inte finns alternativ så… Nu finns det alternativ. IBM har löst det hela med en intern podcast. Människor lyssnar när de kan och vill – gratis.

Exemplet ovan är inte det enda. IBM fortsätter att vara en föregångare i att prova de nya publiceringssätten internt. Du behöver aldrig ha hört ordet ”podcast”, de flesta har nog inte det, men fundera på om du kan ha nytta av ljud i din kommunikation. Kan du använda den mänskliga rösten med de nyanser det ger och den personlighet som kommer fram? I så fall är det läge att undersöka om podcasting – ljudfiler/program som människor prenumererar på – är värt en enkel test.

%d bloggare gillar detta: