Tjejer använder tekniken mer än killar

Flickor mellan 12 och 15 år har mobiltelefon i större utsträckning än de jämnåriga pojkarna. Tjejerna använder också internet mer, lyssnare oftare på radio och läser tidningar mer. Bara för olika former av spel är killarna mer aktiva.

Detta skriver The Guardian i dag (liksom Aftonbladet).

I den brittiska undersökning som återges kände sig alla mellan 12 och 15 bekväma med internet och de surfade cirka 8 timmar per vecka. Åtminstone om de hade uppkoppling hemma. Men tjejerna använder nätet mycket mer till att kommunicera än killarna.

The Guardian drar en relevant slutsats:

The picture of a generation used to juggling a range of electronic devices will be heavily drawn upon by ageing media executives grappling with the rapidly changing landscape. The BBC director general, Mark Thompson, last week announced a radical reimagining of the corporation’s role in an on-demand age.

Relaterat: BBC blir socialt media – tar steget till webben 2.0

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: