Fråga: Har du unika titlar i EPiServer?

En kund till mig har insett behovet av att göra sin webbplats så sökmotorvänlig som möjligt och titlar är som bekant det viktigaste stället att skriva in sina nyckelord och -fraser.

Nu använder de publiceringsverktyget EPiServer och som standard ger det inga möjligheter till unika titlar. I stället stämplar det titlar enligt principen ”Sidnamn >> Organisation”. Kundens leverantör av systemet hänvisar till att kommande versioner av EPiServer ska göra unika titlar möjligt.

Men det är ju inte alltid man direkt vill byta upp till senaste versionen. Det är ett rätt stort jobb, inte minst. Samtidigt borde det inte vara rocket science att i en befintlig installation lägga till ett fält för titlar så att redaktörerna får verktyg för att jobba med sökmotoroptimering.

Känner du till någon webbplats som drivs med EPiServer där titel och sidnamn/rubrik kan vara olika? Där leverantören alltså justerat systemet så att det ger rätt möjligheter?

Skulle uppskatta några exempel. Du kan svara i kommentarerna eller höra av dig i så fall.

3 kommentarer

  1. Vi på NetRelations har börjat göra det på våra EPiServerwebbplatser. Det används inte fullt ut ännu, men ett exempel är Jabo. Där har redaktörerna ett speciellt fält för sidtiteln, ett för sidans rubrik och ett för sidans namn (som vanligen är det som visas i menyer).

    Efter hand kommer vi att införa det på alla webbplatser vi bygger.

  2. Tack, intressant exempel. Elektropost (företaget som står bakom EPiServer) har också hört av sig. De menar att det handlar om en minimal omprogrammering för att en redaktör ska kunna skriva titlar själv.

    Ett viktigt besked som många borde gå med till sin egen leverantör av EPiServer. Min kund är garanterat inte ensam om problematiken.

  3. Ja det stämmer, det krävs inte särskilt mycket programmeringsjobb. Det största jobbet hamnar på redaktören – det är inte alltid så lätt att hitta en bra titel.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: