Skypecast ”ett nytt sätt att samtala”

Skype utökar användningsområdena för sin grundfunktion, det vill säga telefoni över internet. Video finns redan med och i den senaste betaversionen dyker SMS upp.

Men Skypecast är det som kittlar min fantasi mest. Skypecast är, förklarar de, ”a new way to have conversations with people across the world who share your interests”.

Nu ska väl inte det nya överbetonas. Det är helt enkelt gemensamma telefonsamtal för upp till 100 personer. Men lite nytt är det. För det första finns en omedelbar koppling till värdens webbplats. Man behöver alltså inte bjuda in till en telefonkonferens, strula med koder och så vidare som med en vanlig telefonkonferens. Det är bara att klicka.

Dessutom samlas alla pågående och planerade skypecasts i en katalog. Du kan alltså hitta ett intressant samtal och, om det finns plats, ge dig in i det. Ändå är det inte Heta Linjen (om någon kommer ihåg den…). Dessa Skypecasts handlar om något mer eller mindre specifikt och du kan leta via ämnesord.

Tagcloud / ämnesmoln för Skypecasts

Vi noterar alltså ytterligare ett exempel på hur webbens sociala inslag blir allt vanligare.

Säkert kommer Skypecasts att dyka upp i många sammanhang. Inte minst för marknadsföring där jag kan tänka mig produktpresentationer, smakprov på seminarier eller samtal med VDn. Och mycket annat. I varje fall så länge rimliga andelar av målgruppen har Skype installerat för det är en förutsättning.

2 kommentarer

  1. Vi är en grupp som har gjort en hemsida.
    Skypecast funkar helt perfekt just nu……dock inte för ett halvår sen.

Kommentarer är stängda.

%d