Direktmeddelanden (IM) värdefullt för intern kommunikation

Häromdagen läste jag en artikel kring hur ungdomar, uppväxta med MSN Messenger, förvånat tittar på vuxnas e-postanvändning. De har aldrig varit med om e-post fri från spam. De förstår inte varför vi ibland mejlar fram och tillbaka som om det vore en diskussion.

Allt är ju mycket enklare med snabbmeddelanden till varandra…

Säkert kommer detta att påverka hur vi kommunicerar med kollegorna inom bara några år. Det finns redan arbetsplatser där IM (instant messaging) slagit igenom stort. Så kanske det är dags för många företag och organisationer att överväga IM?

Edelman listar fördelarna med snabbmeddelanden inom intern kommunikation.

3 kommentarer

  1. Hej Fredrik – Skønt du lige skrev om det – har straks omtalt det ovre os mig også.

    Tak skal du i det hele taget have for at du har sådan en god blog!!

  2. Hei der. På min arbeidsplass har vi innført IM som en del av intranettet – for å skape mer effektiv interaksjon og dialog – og engasjement. Vi merker at det er stor forskjell i bruken – kanskje forklarer alder, erfaring og tradisjoner noe…

    Forsett med din gode blogg!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: