Offentlig webb 2.0

Stockholms stadsbibliotek kan bli första svenska webbplatsen att ta Steget till webben 2.0. Följ utvecklingen på projektets blogg och bildflöde.

Kul att en offentlig institution visar vägen. Men samtidigt tråkigt att inget företag ännu sett de kommersiella fördelarna med att skapa en webbplats där målgruppen i hög utsträckning är deltagare. Nåväl, det kommer. Det är jag övertygad om.

Jag skrev nyligen om hur algoritmiska informationsarkitekturer ses som lösningen på den eviga webbfrågeställningen: Hur ska man hitta? Stockholms stadsbibliotek är på väg i en mer matematisk riktning skriver Urban.

Rekommendationssystemet är värt några rader i sig. Kombinationen av böckernas klassificering, ämnesord, användarna lista över favoritböcker och lånemönster kommer att skapa Sveriges kraftfullaste rekommendationstjänst där användarna automatiskt får tips om böcker som borde intressera dem.

%d bloggare gillar detta: