1 % skapar på webben?

Creating Customer Evangelists menar att det tycks vara cirka 1 procent av alla besökare online som själva skapar innehåll: skriver inlägg, delar video och så vidare. ”Regeln” gäller för Wikipedia och YahooGroups, säger de, och idén har fått ganska mycket uppmärksamhet under sommaren.

Att regeln skulle vara allmängiltig håller jag inte med om. För starkt nischade communities är siffran betydligt högre liksom för mindre intranät. Men 1%-regeln är ändå en vettig påminnelse om att inte ha för höga målsättningar. Det är helt enkelt inte troligt att ett diskussionsforum eller kommentarsmöjligheter kommer att generera hur stort intresse som helst.

Det har det aldrig gjort och det är kanske inte heller poängen. Deltagande kommer i många former och det finns flera nivåer av deltagande på en webbplats som inte handlar om att skapa något själv.

%d bloggare gillar detta: