Enklaste sättet att fotoblogga?
Enklaste sättet att fotoblogga?

Originally uploaded by wacka.

Jag har fått en del frågor om foto- eller mobilbloggning. Testar därför en lösning. Återkommer.

Uppdatering från datorn: Som sagt, flera läsare har hört av sig till mig efter min post om Sony Ericsson K800 och undrat om hur de enklast kan blogga sina mobilbilder.

Den som har en SE som kan skicka direkt till Blogger kan givetvis använda denna lösning. Men Blogger har brister och även om Blogger är störst finns det ju många som använder andra verktyg. Alltså går SEs inbyggda fotobloggning bort som ett generellt verktyg.

Det samma kan sägas om Nokias Lifeblog. Den förutsätter nämligen att man har ett konto på Typepad.

Säkert finns det många olika smarta varianter men jag skulle vilja rekommendera en symbios mellan din blogg och Flickr. Flickr är nätets största fotodelningstjänst med många kringtjänster. En av dem är bloggstöd.

 1. Det första du måste göra är att skaffa dig ett konto på Flickr. Gratisversionen räcker långt.
 2. Gå in på Your Account och lägg till din blogg*.
 3. Gör inställningar för publicering på bloggen via e-post. Du har bara tre val att göra: Vilken blogg (om du har flera), vilken bildstorlek samt om meddelandetexten ska skickas som bloggtext eller inte. Ärendemeningen blir rubrik.
 4. Klart. Skicka bilden från mobilen som e-post till den e-postadress Flickr ger dig.
 5. Finlir: Vill du ta bort de två raderna text du ser under bilden ovan är det möjligt. Välj ”Layout” i Your blog list, klicka på den layout du tycker ser bäst ut, välj Customize och ta bort koden som genererar texten. Har du aldrig sett HTML eller CSS ska du nog låta bli detta. Tänk på att det val av bildstorlek som du gör i e-postinställningarna går före det val av storlek som du gör i Layout.

*Flickr stöder följande bloggverktyg:

 • Blogger
 • Typepad
 • Movable Type
 • LiveJournal
 • WordPress
 • Manila
 • Atom Enabled Blogs
 • Blogger API Enabled Blogs
 • Meta Weblog API Enabled Blogs

1 kommentar

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: