Skype ett verktyg för företag

Ta kontroll över säkerhetsrisken Skype, säger ett it-säkerhetsföretag till Computer Sweden. Jag vässade pennan och tänkte vräka ur mig en sällsynt skarpsinning kritik mot räddhågsna it-chefer som stoppar allt kul här i världen.

Men i en liten faktaruta framgår varför det kanske behövs striktare rutiner kring Skype.

Skype har cirka 113 miljoner registrerade användare, enligt företaget. I slutet av augusti var sju miljoner uppkopplade. Cirka 30 procent är företagsanvändare, trots att Skype aldrig egentligen lagt speciellt mycket energi på på att locka den här gruppen.

Detta är betydligt intressantare än eventuell räddhågsenhet (som ju också kan tolkas som vettig försiktighet). Skype har alltså fått ett betydande genomslag redan på arbetsplatser. Säkert är det för många ren ”datortelefoni” men Skype har ju också många andra användningsområden som internkommunikationsansvariga bör lära känna.

Närvaroindikator, chatt, filöverföring, konferenser (”Skypecasts”), videosamtal. Varje ny version har hittills lagt till en eller flera finesser och utvecklingen lär fortsätta. Om du ansvarar för intern kommunikation eller kanske ett intranät finns det all anledning att kolla närmare. Du kanske har fått en ny kanal – en mer social och direkt kanal än du är van vid – till skänks.

%d bloggare gillar detta: