Biblioteket 2.0 lanserad

Så har då Stockholms stadsbiblioteks nya webbplats lanserats i en testversion. För att göra en lång historia kort handlar det om webbplatsen som haft förväntningen på sig att bli en föregångare. Ett levande exempel på webben 2.0, helt enkelt. Och visst ser det lovande ut. Verktygen är där för att släppa in bibliotekets besökare som medskapare till webbplatsen.

Lär få anledning att återkomma till reflektioner.

4 kommentarer

  1. Kollar man källkoden så ser man att det är contentstudio.se som ligger bakom publiceringsplattformen, samma plattform som används av minabibliotek.se. Frågan är ju om stockholm och umeå har samarbetat med utvecklingen?

  2. Måste säga att jag är något besviken på formen! Sidan är i mitt tycke dåligt designad, de olika avdelningarna skiljer sig för lite, bristen på marginaler och tydlig typografi gör sidan väldigt tät och svårskannad. Gällande texten är graden även väldigt liten, varför???

    Hade gärna sett en bredd på 980 eller 100%!

    Kul dock att man verkar uppfylla de flesta av de krav man kan läsa i VERVA:s rekommendationer, så allt var inte negativt 😉

  3. Jag tror att jag håller med dig Joel. Det är inget direkt fel på formen men det finns utan tvekan möjlighet att ta ut svängarna ytterligare. Men ok, ifall de fokuserat på att hitta bra sätt att involvera besökarna och det gått ut över formen kan jag förstå dem.

  4. Mattias: Tror inte det går att dra några slutsatser av publiceringsplattformen. Det är två helt olika system det är fråga om. Ett regelrätt CMS i fallet minabibliotek.se och väldigt mycket customgrejer i fallet biblioteket.se.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: