Mikrobloggar: Distraherande kontakter lockar

Själv är jag förtjust i Jaiku. Twitter används i större utsträckning världen över. Men principen är den samma. Med ett antal tecken motsvarande ungefär ett sms berättar du vad du gör. Samtidigt läser du vad andra gör. Varför? kanske du undrar.

Ärligt talat har jag inget jättebra svar på frågan varför. För att det går. För att det är kul. För att jag har ett slags gränssnitt genom Jaiku till människor jag annars inte skulle hört av alls.

Laura Fitton ställde frågan på Twitter och fick ett helt smörgåsbord med alternativa anledning till att hennes kontakter använder tjänsten. Intressant och faktiskt ganska insiktsfull läsning (om än helt ostrukturerad). ”Connected” och ”distracted” är två av de mest nämnda effekterna.

Vid Global Neighbourhoods.

%d bloggare gillar detta: