Chefen som kommunikatör

Vad är det egentligen som driver utvecklingen mot allt mer personligt hållen kommunikation, inte minst internt inom organisationer? Svaret på frågan är relevant när allt mer diskussion kretsar kring bloggar, podcasting och andra uttrycksmedel som ytterst är just personliga. Shel Holtz refererar till en undersökning som visar att

A majority of employees wanted to learn more about (the company?s) goals and direction, and they wanted to hear this information from the CEO.

Jag tror att man ska ta ”från chefen” ganska bokstavligt. De VD-brev som skräpar ner många intranät är helt enkelt inte äkta nog – oavsett om VD skriver själv eller inte. Dessa livlösa texter för oss inte nära nog. Trovärdigheten är noll. Men någonstans bakom den fasad som år av karriärklättrande i värsta fall har skapat finns ju rimligen en kreativ och spännande person (annars har företaget problem). Visa det.

%d bloggare gillar detta: