PR-branschens strategier för sociala medier

Den alltid välgenomtänkte betraktaren Mike Manuel konstaterar att de bästa kommunikationssatsningarna i dag är de som

  • blandar traditionella och sociala medier
  • inser att det krävs specialkunskaper kring just sociala medier.

Så hur gör då de etablerade kommunikations- och PR-byråerna för att leverera bra resultat till sina kunder? För det mesta blundar de och kör på samma sätt som alltid. Andra delar uppdragen med människor som kan. Men många bara låtsas.

Sadly, the promise of new business and/or the threat of client attrition is putting some firms in a place where they’re promising and marketing social media services and expertise that they just don’t have. For obvious reasons this is, um, really bad, but it’s the scary side of business survival, and I have to think short-term gains will come with long-term costs to the fakers.

%d bloggare gillar detta: