Läsa tidningen på riktigt i datorn

Beta Alfa 2.0 berättar att ”Microsoft har meddelat att de håller på med en applikation för tidningsläsande på datorn. Arbetsnamnet är Times Reader. Tanken är att publicisiter kan skapa ett nedladdningsbart dokument som kan stoppas in i den bärbara datorn och sedan läsas offline.”

Tydligen handlar det om en kombination av tekniker som gör den nya elektroniska tidningen mer skärmanpassad än pdf men samtidigt mer fullständig än den läsning RSS erbjuder.

Som Beta Alfa konstaterar är Microsofts tanke inte unik. Det finns andra försök i samma riktning. Poängen med att just Microsoft står bakom är givetvis genomslaget på marknaden. Skulle detta bli något öppnar det intressanta möjligheter inte bara för dagstidningar. Personaltidningar, kundtidningar eller nyhetsbrev får en ny arena att spela på.

%d